divendres, 12 d’abril del 2013

MOSSEGAR LA POMA, DE FRANCESC SERÉS


En aquesta entrada m’agradaria parlar-vos de la darrera obra de Francesc Serés, Mossegar la poma. És un recull de trenta-set relats breus sobre temes com l’amor i el desamor, la tristesa, la convivència, la falta d’empatia, la por a decidir, la cerca d’una vida perfecta, les relacions de parella, etc., que fan d’eix vertebrador durant l’obra. 

Serés, gràcies a una prosa transparent i adequada, demostra una gran agudesa i precisió a l’hora de presentar un conjunt de personatges que viuen situacions diverses, quotidianes, que transmeten una perspectiva de la vida, alhora, graciosa i suggeridora. 

Els contes relacionats amb la vida en parella segueixen uns estereotips i clixés que sovint semblen passats, fins i tot arriben a avorrir. Però el que té de bo és que Serés et transmet aquestes vivències personals i quotidianes amb una gran immediatesa, senzillesa i proximitat, gràcies a una prosa àgil i a un vocabulari planer i ric. 

Els personatges dels contes es localitzen constantment en diverses localitats catalanes, es caracteritzen per ser fidels i realistes amb sí mateixos però en ocasions també es rebel·len per decidir el camí del seu destí. 

Finalment, podem dir que l’obra de Serés enganxa a la lectura, és entretinguda i creativa, i a través de plantejaments quotidians i senzills arriba a desconcertar, tant al lector com als protagonistes de l'obra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada