divendres, 19 d’abril del 2013

UN BRINDIS: PER L'ESTIU QUE COMENÇA


En aquesta entrada, com a l'anterior, comentarem una altra obra que segueix el camí de la quotidianitat, de les vivències personals i dels problemes del dia a dia. L'estiu que comença és segons Sílvia Soler "una novel·la on no passen moltes coses però al mateix temps passa tot, com la vida". 

Aquesta obra descriu la relació entre dos personatges, la Júlia i l'Andreu, amics des de petits perquè les seves mares eren com a germanes. La novel·la narra cinquanta anys de la vida dels protagonistes, temps en què succeeixen moltes de coses.

La novel·la és de tendència realista, amb la voluntat d’explicar uns fets planers i quotidians amb un to nostàlgic. Els temes de què tracta requereixen un to pausat, ja que la història dóna voltes sobre sí mateixa i sobre uns temes delicats que requereixen una especial atenció. L’obra, com la vida, està plena de moments alegres, de nostàlgia i de melancolia. Com ja hem comentat abans, la novel·la recull els anys i les vivències de la Júlia i l’Andreu, cosa que provoca la creació d’una obra circular que narra el pas del temps a partir d’un eix central, la dels dos personatges principals. Resultat de crear una obra propera és la facilitat en què ens sentim identificats amb els personatges, que es caracteritzen per la seva humanitat i sentiments, com la culpa, la tristesa, l’alegria, l’esperança i l’amor.

Per tant, trobem una obra realista que a partir d’un fet, un brindis la nit de Sant Joan, “per l’estiu que comença”, ens explica tot un seguit de canvis, de lluites, d’amor, de retrobades, i de molts més sentiments que es van teixint a partir de dos personatges.

Pot ser, el que és bo d'aquesta obra és la gran dedicació de l'autora per descriure uns petits fets aparentment sense importància, com una brisa d'estiu, l'amor adolescent, les primeres gelosies, etc., que et transmeten a la perfecció el pas inevitable del temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada